Sluit menu

Kosten

Op het moment dat u besluit uw tuin (grondig) aan te willen pakken, rijst ook direct de vraag: “Wat gaat me dat kosten?”. Een nieuwe tuin schaf je aan op basis van een ontwerp op papier en dat is in eerste instantie best moeilijk, omdat het niet tastbaar is.

Om daarbij terug te komen op de vraag, deze is niet makkelijk en zeker niet standaard te beantwoorden. U kunt het vergelijken met het kopen van een auto. Zo koop je al een nieuwe auto van rond de € 10.000, maar is het ook mogelijk het tienvoudige neer te tellen voor de aanschaf van een auto.  De  prijs is sterk afhankelijk van merk en type. Bij een tuin werkt het min of meer hetzelfde. De kosten voor een tuin zijn afhankelijk van de keuzes die u maakt. Wij kunnen voor elk budget een tuin ontwerpen en aanleggen. De hoogte van het budget bepaalt u zelf!

tuinontwerp-_03

Tuin bij nieuwbouw

tuinontwerp-_02

tuinontwerp-_08

Een bekende regel binnen de onroerendgoedbranche is dat de inrichtingskosten voor een nieuwe tuin tussen de 5 en 10% van de waarde van uw nieuwe woning liggen. Dit is weer mede afhankelijk van of u uw tuin zelf aanlegt, of een hovenier inhuurt.

U kunt ook uitgaan van een vierkantemeterprijs; bij een kleine tuin tot zo’n 200 m2 ligt deze ongeveer tussen de € 80 en € 100 per vierkante meter. Als er veel verharding wordt toegepast zal de vierkantemeterprijs hoger uitvallen dan wanneer er gazon en beplanting gaat komen. Zoveel meer wensen, zoveel duurder uw tuin wordt; denk aan verlichting, tuinhuisje, overkapping, vijver, (luxe) tuinset….. Verschillende sites geven aan dat de prijs van een eenvoudige tuin begint bij € 85,= en kan oplopen tot € 450,= per vierkante meter of meer, wat een luxe tuin te noemen is. Bij het plaatsen van de erfafscheiding raden wij u aan om contact op te nemen met de buren, en zo de mogelijkheid tot het delen van de kosten bespreekbaar te maken!

Bestaande tuinen

De kosten van het herinrichten van een bestaande tuin zijn zeer variabel. Eén en ander is afhankelijk van of, en wat u wenst te hergebruiken en of u uw tuin geheel of gedeeltelijk aan wilt pakken.

Offerte/Deal

De eerste stap om een maatwerkofferte te verkrijgen, is het maken van een tuinontwerp en kostenberekening. Op deze manier krijgt u een realistisch beeld van wat uw tuin gaat kosten.
Wij van Tuinontwerpdeal zullen vervolgens drie lokale partijen uitnodigen om op basis van het tuinontwerp en de werkomschrijving een offerte aan te bieden. De uitgenodigde bedrijven krijgen allemaal dezelfde uitgangspunten. Zo ontstaat er een gezonde prijsconcurrentie en  vergelijken we ‘appels met appels’.
Samen met u selecteren we de aanbiedingen, waardoor de – voor u – beste aanbieding overblijft en u een gerichte keuze kunt maken.

Besparen

Kunt u besparen bij het realiseren van uw nieuwe tuin?

Het antwoord hierop is ja, maar tegen welke prijs? En wordt goedkoop uiteindelijk niet duurkoop? Voor een tuin geldt dat u op vele manieren kosten kunt besparen, als het maar weloverwogen gebeurt en u goed geïnformeerd wordt over de consequenties van uw keuzes.
Samen met uw huis, vormt uw tuin onroerend goed en is het in zekere zin een waarde vermeerdering van uw woning. Naast het besparen op materiaal en wensen kunt u er ook voor kiezen om geen concessies te doen en de optie van leasen te overwegen. Voor Nederlanders lijkt het leasen van een tuin niet aantrekkelijk, het idee bestaat dat door de maandelijkse lasten de tuin uiteindelijk duurder uit zal vallen. Direct betalen geniet nog steeds de voorkeur. Volledig geaccepteerd is wel het betalen van de vaste lasten voor het huis maandelijks in de vorm van een hypotheek of een auto te leasen. Waarom dan eenmalig financieren in iets waarvan u meerdere jaren geniet? Gemiddeld gaat een professioneel aangelegde en goed onderhouden tuin 15 tot 20 jaar mee. Rente, lange looptijden en de te betalen afsluit- en notariskosten maken financieren duur. Maar in vergelijking met direct betalen en veel andere financieringsvormen is leasen echter voordelig(-er). En niet te vergeten; een aantrekkelijke, leefbare tuin c.q. buitenruimte is een investering in uzelf.

(bron: Vereniging Eigen Huis)